Här är VARMA SALLADEN.
1,3 kg fläsk kött-skär i stavar
Marinad till köttet:
3msk soja
2msk olja
vitpeppar
lite salt
Marineras i kylskåp i minst 2 timmar.
*Stek köttet i ugn, 250¤ ca 15 min.
*2 pkt bacon klipps i bitar och knapersteks
*Koka ris (använd grönsaksbuljong istället för salt i vattnet)
Det är bra om man försöker se till att allt är klart någorlunda samtidigt.
Dressing:
2,5 msk vanlig senap,
2,5 msk vitvinsvinäger,
1,5 msk vatten,
1,5 dl olja,
3krm salt+1-2krm vitpeppar
0,5 dl klippt persilja
1 pressad vitlöksklyfta
Jag gör alltid 1 1/2 sats, det är GOTT!!
Häll upp ris i mitten på ett stort fat. Strimla över det varma köttet på riset och baconet över köttet.Lägg strimlad isbergsallad,strimlad gurka,lökringar och oliver runtom.
Häll den supergoda dressingen över det som är varmt, men kommer det lite på grönsakerna så gör inte det nåt heller!
Sen är det bara att äta å njuta.....nåt annat är OMÖJLIGT!!!
*raaap*