fredag 19 december 2008

MUMS


Här är VARMA SALLADEN.

1,3 kg fläsk kött-skär i stavar

Marinad till köttet:

3msk soja
2msk olja
vitpeppar
lite salt
Marineras i kylskåp i minst 2 timmar.

*Stek köttet i ugn, 250¤ ca 15 min.
*2 pkt bacon klipps i bitar och knapersteks
*Koka ris (använd grönsaksbuljong istället för salt i vattnet)
Det är bra om man försöker se till att allt är klart någorlunda samtidigt.

Dressing:

2,5 msk vanlig senap,
2,5 msk vitvinsvinäger,
1,5 msk vatten,
1,5 dl olja,
3krm salt+1-2krm vitpeppar
0,5 dl klippt persilja
1 pressad vitlöksklyfta

Jag gör alltid 1 1/2 sats, det är GOTT!!

Häll upp ris i mitten på ett stort fat. Strimla över det varma köttet på riset och baconet över köttet.Lägg strimlad isbergsallad,strimlad gurka,lökringar och oliver runtom.
Häll den supergoda dressingen över det som är varmt, men kommer det lite på grönsakerna så gör inte det nåt heller!
Sen är det bara att äta å njuta.....nåt annat är OMÖJLIGT!!!
*raaap*

Den som gapar efter mycket...

...känns på nåt sätt ganska passsande idag!
Jag köpte kuddarna igår, (dock bara 4, jag å maken fick 2 var) bäddade rent (såklart, det var ju torsdag) och kröp förväntansfull ner i sängen vid...ja låt oss säga alldeles för sent iallafall men det hör ju inte hit...
Somnade, och...

JAG HAR SOVIT SKIT INATT!!!!!
Och jag saknar mina gamla kuddar =(

Dom här var hårda och prassliga (dunfjädrar i) å liknar inte på nåt sätt mina gamla insovda fina bästa gullimulligaste kuddar......snyft!

SÅ går det när man är snål och letar rea i allt (fast det bästa med dessa nya kuddar är just att dom var billiga, då gör det inget om jag slänger iallafall mina efter jul å köper nya
på mellandagsrean =)!

*inte så zzzzzz*