torsdag 19 februari 2009

Nyskick eller redo för soptippen...det är frågan!

Idag har vi varit i Stockholm.

Vi skulle köpa bord (Bjursta,brunsvart) å 6 stolar (Gilbert,brunsvarta) som jag hittade på blocket igår!
Perfekt, ringde tjejen som skulle sälja och kom överrens om att vi kunde köpa det för 1500:- (hade vi köpt den uppsättningen nytt hade det kostat oss 4300:-), kanon...Jag frågade vid ett flertal tillfällen om det var i bra skick (det är ju en bit att åka)och hon bekräftade att det var i nyskick, vilket hon oxå skrivit i annonsen...

Dåså, vi raggade kärra å bil med drag å for iväg mot huvudstaden på fm.
Vi började på Ikea där vi inhandlade golvlampa,taklampa å fönsterlampor till vardagsrummet, å en hylla att ha över Tildas säng. So far so good.......

Sen drog vi oss mot färjeterminalen, ja dom bodde på Ekerö så det fick bli en ny upplevelse, å kunde glatt =/ konstatera att det kostade oss 200 spänn tur å retur....MEN vad tusan det fick det vara värt när bordet å stolarna ändå blev så billiga.

Lätt att hitta, framme på ett tjillevipp, blir välkomnade å kliver in i "hall/matrum"....
Shit, snacka om att vilja kunna göra sig osynlig å smyga därifrån snabbt som f-n!!
STOLARNA... var ljusbruna.
BORDET...var nött så in i ....repigt och hade 2 stora GULA fläckar mitt på.(Oj då dom var nog nya, sa hon först, sen ändrade hon sig till att dom kommit från nåt tillfälle når något spraymålats, men det går säkert att skrapa (!!!!) bort..)

Jag försökte se mig omkring ifall bordet som var i nyskick kanske stod nån annanstans men det enda jag såg i huset som gud måste ha förträngt var just det bord som stod framför oss!!
En snabb ögonkontakt med min man fick mig iallafall att förstå att vi var på samma våglängd.
Hur sköter man ett "nej-tack-men-vi-avstår-nog-tack-iallafall-å-lyckatill-med-försäljningen-till-nån-annan-idiot" snyggt??

Efter en stunds velande (stolarna sa vi direkt att det inte skulle funka å det var ok med henne) så sa jag lite försiktigt...."Blir du mycket lessen om vi inte tar bordet"?
Trodde att jag skulle mötas av nån sorts förståelse med tanke på att bordet såg ut som att barnen oftast satt mitt PÅ det å lekte...

Men ack vad jag bedrog mig, då dök bitchen upp från ingenstans.
Det hela slutade väl i stort sett med att efter att Niklas erbjudit sig att betala för en ny annons på blocket eftersom hon redan raderat den gamla annonsen, så blev vi utkastade =)

Kan tala om att på Min dator.....finns annonsen kvar iallafall.

Vi återvände till Ikea, gick in på fynd, tog ett av tre bjursta bord som stod där ( i MKT gott skick förutom en repa som går att fylla i med lite färg) och köpte 6 svarta Martin stolar som det var tänkt från första början!! Totalkostnad= 2100:-.

Kenny......

Göta petter.......

Tänk om jag skulle få besök av Kenny starfighter!! Och hur skulle nu det gå till kanske ni frågar er? Av nån anledning snubblade jag in på Johans (Rheborg för den som inte råkar veta det!) blogg (jo just det, det kom sig av att jag googlade på 183 dagar, en ny serie i svt som johan är med i, men nu måste jag tillbaka till tråden) och hursomhelst så kände jag ett trängande behov (nej jag var inte nödig) av att lämna ett avtryck där, han verkade ju knappt få några kommentarer stackarn...

Sagt å gjort, jag berättade om hur Tilda gastar på sina syskon så fort det är dags för K.S på bollis och att dom faktiskt bänkar sig framför PLASMAN (ja iaf Linus för Moa är sällan hemma den tiden=) och tittar på det tillsammans....

Det tyckte jag att Kenny var värd att få veta för det är ju rätt gulligt =)

Men nu kommer vi alltså till det väsentliga med hela inlägget:Hoppashoppashoppas att Kenny hittar hit!!!!!!!!!!!!!Då har vi verkligen nåt att skryta med =)

Måtte han lämna ett avtryck då....

*Wollie bollie*