måndag 10 januari 2011

Dag3

Nu har det blivit dags för ett inlägg om mina skapare...paranteserna,päronen,arvsanlagen,föräldrarna,maman å papan; Ewa & Roger!

Jag är väl inte världsinsatt i hur länge de var tillsammans innan lilla jag kom (eftersom de skildes i ungefär den vepan då man började få minnet i behåll och efter det var ju deras relation inte så mycket att diskutera) men jag hade ju vid det laget en bror som fyllde 4 tre dagar efter min ankomst, så i minst 5-5 1/2 år hade de polat iallafall.

Som tidigare sagt så skilde de sig när jag var runt 5.
Det jag minns var att de talade om för mig å min bror att detta skulle komma att ske men att vi inte skulle berätta det för nån än....
Näääe då sa jag, sprang ut å lekte å berättade för alla mina kompisar på gården. Typiskt barn.

Min mamma jobbade redan då med barn, som dagmamma som man kallade det då, jag har för mig att hon började som det då min bror var liten eller om det var innan han föddes?
Hursomhelst så har hon jobbat med barn i ca. 40 år fast på senare tid på dagis (ja det heter förskola).
Mamma är gift med J och tillsammans har de 1 dotter,C.

Jag gillar min mammi för henne kan jag prata om allt med och av henne har jag begåvats med liknande röst, liknande utseende, oförmågan att fettförbränna =) intresset för telefonpratandet och att laga god mat.

Min pappa å jag har haft ett uppehåll i våran relation under ett antal år men de senaste 3 åren har vi byggt upp en ny relation och bygger fortfarande då mycket blir förstört när det blir såhär!
Jag gillar min pappa oxå även om jag kanske inte pratar om allt med honom....Men han är bra på mycket och hjälper gärna till om vi har problem med nåt som måste fixas och av honom har jag ärvt det jag älskar mest; Läslusten!

Sen har vi mammas "nya" man J.
Han har ju som sagt agerat extrapappa åt mig sedan jag var 6 år å kommit att bli som vilken pappa som helst, han har aldrig gjort skillnad på mig å min bror eller sitt "riktiga" barn C, tvärtom han har varit allt vad en pappa ska vara, så tack för det J!!

Min riktiga pappa jobbade på värmbols träindustri (vet inte vad det hette) när jag var liten, där gjorde han en brudkista till mig och kapade av sig halva ringfingret!
Sen har han varit på Scania i många år och är nu en hårt arbetande pensionär.

Ja dessa har sett till att jag är som jag är idag så skyll inte på mig om nåt blir knas, skyll på dom!

Mera hemma..


Lycka för mig är att få måla lite, texta lite åsså lite prickigt på det!
Familj
Familjevägg


En av dom grejor som jag hade så bråttom att måla om så jag glömde före bilden.
Syns dåligt men lite textat.
Lillans rum
Älskade stegen
Och mitt älskade symaskinsbord, lovely.Bibel från 1856, 10 spänn på loppis!
Kistan pappa gjorde till mig.Så kul att den kommit till användning igen.
Mera text, en av mina favoriter.
På toa...
Jaccuzzi å levande ljus-myyys.
Egen tvättmaskin har vi oxå....